Ipak ima talenata (2) – autor: Luxus

Nakon skoro pune 2 godine evo mene opet sa novim blogom. Jedan novi izvođač na sceni koji me je toliko oduševio i privukao moju pažnju da sam morao da mu posvetim tekst. Nije da u međuvremenu se nije pojavilo kvalitetnih izvođača, ali bar niko nije toliko odskakao od ostalih. Naravno uvijek će biti kritičara pa izvođači koje navodim su izbor po mom ukusu, da kažem tako.
Sada koliko je taj izvođač nov na sceni zavisi iz kog se ugla gleda, jer kada sam se malo raspitao već je 2-3 godine na sceni, a ja sam je čuo prvi put prije 10ak dana. Da, u pitanju je jedna djevojka.
Prva stvar od nje koju sam čuo je “Rap Session” u Salt and Flow produkciji i odmah mi je privukla pažnju. Kako sama kaže na početku “Prvi Salt and Flow sa kišobranom”. Vjerovatno već pretpostavljate o kome je riječ. Pošto u tom trenutku nisam imao vremena da poslušam ostale njene pjesme i rekoh posle ću i naravno malo sam zaboravio, kada mi je za jednim “poslovnim” ručkom, kada su počele opuštene teme, jedna poznanica/saradnica preporučila da je poslušam i naravno obećao sam da hoću. Naravno svoje obećanje sam ispunio te večeri. Kada sam došao kući otvorio youtube i ukucao njeno ime vidio sam da je dan prije objavila novi singl i spot pod nazivom “Clash”, i evo već peti dan (u trenutku pisanja bloga) slušam i dalje istu pjesmu. Ono što me oduševilo kod nje je opušteni zvuk, toliko drugačiji flou (flow) i sa kombinacijom rege muzike koji joj savršeno pristaje.
Sada da ne bude da me je oduševila na osnovu dvije pjesme, poslušao sam i ostale (iako nisam ih našao puno) i mogu da preporučim “Ostavi da gori”, “Žuta minuta”, “Klimam”“Pull Up”.

Za one koji je još nisu čuli zove se Sassja i dolazi iz Tuzle i kako sama kaže “prva žena s’ FM JAM-a”.
Ja vam ovdje predstavljam njenu trenutno zadnju pjesmu i spot, a za ostale se sami malo potrudite i potražite.

Naravno, moram ponovo da napomenem da ovo nije plaćena reklama ili slično, nego lično oduševljenje izvođačom.
Ima još izvođača koji su mi privukli pažnju, ali su uglavnom objavili albume ili slično, a imam sopstveni kriterijum da ovdje predstavljam samo izvođače koji još nemaju objavljen album za neku izdavačku kuću.
Pošto se dosta toga promjenilo i skoro svake sedmice izađe po barem jedan novi album, ali gdje sami izvođači okače svoj album, te izvođače ću vjerovatno uzimati u obzir za neke od sledećih blogova.

Ovaj članak je imao: 216 pregleda.
Recent Related Posts

Komentariši