Ipak ima talenata (1) – autor: Luxus

Već neko vrijeme razmišljam da i ja napišem neki blog, ali uvijek se nešto ispriječi kao važnije, da bi se na kraju ispostavilo da je to samo moja ljenost, bar u 90% slučajeva. Ako mi je nešto problem, to je da počnem pisati, ali onda kada krene…

Sad, da ne bude da sam iz čista mira počeo pametovati, za neupućene (a takvih je 99.5%) imam 17 godina slušalačkog staža ove muzike. Sa slušanjem Hip-Hop muzike sam počeo davne 1996. godine (koliko se ja sjećam). Sada, da ne objašnjavam koga sam počeo prvo slušati, ali slušao sam sve i svašta i SVAKOGA. Takav sam tip da ću poslušati i reći ti da li valja ili ne.

Uglavnom da se vratim na temu (koju još nisam ni započeo, ali zbog koje pišem blog), taman sam pomislio kako domaći „Rep“ lagano ide u k***c, jer realno sve je manje jako dobrih stvari, pogotovo jako dobrih izvođača (čitaj repera) i desi se da me opet isti lik (reper) pozitivno iznenadi. Nije mu se posrećilo 3-4 puta da je napravio dobru stvar, nego skoro koju god sam poslušao oduševila me pjesma. Prvi put za njega sam čuo u pjesmi „Gazimestan“ i mislim: “ajde provukao se na foru patriotizma jedan hit i ne vjerujem da će se za njega više čuti”. Ali sam ipak odlučio da pratim njegov rad i da vidim da li sam u pravu. Ako sam dobro skontao tada nije imao ni 18 godina. Međutim, kako je izlazila svaka sljedeća pjesma, vidio sam da ozbiljno radi i da ima talenta. Posle je izašla pjesma “Ispod neba Akropolja”, gdje se vidi da ne forsira jednu temu, kako sam očekivao i da ima talenta za sve. Mislim: “Ok još jedna pjesma koja mi se jako svidjela, drugi put mu se posrećilo”. Treća pjesma koja me je oduševila je “Draga Zemljo”, koja je opet patriotska, ali ima ono nešto što je izdvaja od ostalih patriotskih pjesama u gomili. Zatim, izlazi stvar “Nema Cene” i tu vidim (i po sebi) da je tu dosta više talenta nego sreće. Što se mene tiče, on je postavio Leskovac na mapu dobrih izvođača (pored Trip-R-a) i taj grad mi je poznat i po još nečemu, osim po roštilju. Pjesma koju sam odlučio da podijelim sa vama je, trenutno zadnja njegova pod nazivom “Vendeta”, koju biste trebali da poslušate.. Moram da kažem da me ovaj reper sa svakom novom pjesmom sve više oduševi. Taj momak, se umjetničkim imenom zove “Eldorado”, i iskreno se nadam da će od njega izaći ozbiljno izdanje (tu mislim na neku izdavačku kuću). Naravno, ja ovdje nisam naveo sve njegove pjesme, ima ih mnogo više, ali ako vas zanima možete ih sami pronaći.

Moram da kažem da ovo nije plaćena reklama ili nešto slično, već sam morao na neki način da iskažem oduševljenje tim likom. Šteta je što ima još dosta dobrih izvođača (relativno nepoznatih), koji imaju malen broj pregleda na youtube-u, zato što, jednostavno, nisu imali neke prilike ili sreće da ih neko ispromoviše.

Ovdje sam uzeo u obzir izvođače koji nisu dugi niz godina na sceni, a kada me neko opet oduševi očekujte još jedan blog. Naravno, u sljedećim blogovima (pod istim nazivom) trudiću se da budu izvođači koji nemaju album izdan za neku izdavačku kuću.

Ovaj članak je imao: 1.402 pregleda.
Recent Related Posts

Komentariši