Čekam te… – Autor: Sedmica

Svaki dan slušamo od starijih kako vrijeme brzo prolazi, ali mislim da niko od nas toga nije svjestan. Pogledajte to ovako, dok sam se okrenula prošlo je 7 mjeseci od posljednjeg bloga koji sam napisala, Kosovo je proglasilo nezavisnost prije 4 godine, Michael Jackson umro prije 3, a posljednjem Eminemovom “posljednjem” albumu, će za par mjeseci dvije godine. Na neke od ovih informacija ćete uzdahnuti i pomisliti: “Zar je već toliko prošlo? Pa vrijeme stvarno leti!”, ali to će biti to! Niko neće osjetiti stvarnu prolaznost svake sekunde koja ne leti samo na satu već i u nama i pred našim očima. Ne želim sebi da zadajem nemoguć zadatak, kakav bi bio taj da vas natjeram da uvidite prolaznost vremena. (Prvo bih morala natjerati sebe.) Ono što želim da vam kažem je nešto što ste čuli u stotinama bljutavih filmova, ali ni to niste shvatili ozbiljno zato što ste ubijedili sebe da imate dovoljno tog vremena.
Da li ljudi, do kojih vam je stalo, znaju šta osjećate prema njima?
Kad ste posljednji put rekli nekome da ga volite, bez obzira na to da li se radi o momku, djevojci, ocu, sestri ili prijatelju?
Bez bespotrebne patetike i drame, bez obzira na to šta će drugi reći ili pomisliti, kad ste nekome rekli kako se osjećate ili šta osjećate prema njemu ili njoj?
Nemojte misliti da imate vremena jer ne znate kakve vas okolnosti u budućnosti mogu razdvojiti. Ne znate hoće li svijet, zaista, nestati u decembru ili možda već sljedeće sedmice. Ko može da garantuje da, prije nego što završite sa čitanjem ovog teksta, meteor neće udariti Zemlju i pretvoriti nas sve u gomilu zvjezdane prašine?
Sa druge strane, ko može da garantuje da će se sutra osjećati isto, a zar onda nije velika šteta propustiti priliku da iskažeš osjećanja koja su ti juče bila sve?
Imajući na umu da je ovo muzički ili hip hop blog, dolazim do neke suštine ove priče. Suština je da nisu svi jednako dobri u izražavanju svojih osjećanja. Takvim ljudima u ovakvim situacijama pomogne citat, grafit ili pjesma. Ja ću se u ovom slučaju potpomoći ovom pjesmom:

Druga, ili bolja, mi, trenutno, ne pada na pamet.
A vama predlažem da se vodite mišlju: “Kao da sutra ne postoji.” i da prestanete da “kačite” pjesme sa skrivenim, ili manje skrivenim, izjavama ljubavi po vašim Facebook ili Twitter profilima i da se trgnete i pošaljete, otpjevate, nacrtate ili pokažete to osobi do koje vam je stalo.
Ako i sada mislite da imate vremena, sjetite se da je vrijeme jedno od rijetkih “stvari” koje ne možemo posjedovati ili kupiti. Preživjeli ste čitanje ovog teksta, ali ko zna hoćete li preživjeti sljedeći!

(Ovaj blog je objavljen 14. Marta 2012. godine, na starom sajtu Balkan Hip-Hop Radija)

Ovaj članak je imao: 452 pregleda.
Recent Related Posts

Komentariši