Brodolom – Autor: OptimusPrime

I šta sad, kao Opti je bologer? Ma daaaj!!!
I O čemu će on da piše?
E vidite, dugo sam razmišljao o čemu da vam pišem u svom prvom blogu. Kažu da je prvi put najteže, ono jeste da je lepo ali ipak boli… By the way, povezano sa tom temom pišem vam o ljubavi. Ne o onoj ljubavi u koju svi kao verujemo ili ne verujemo, već o ljubavi prema hopu! Koliko je ta ista ljubav u današnje vreme, na ovoj sceni iskrena i da li uopšte postoji to je pitanje, medjutim jedno je sigurno, svi se kunu u nju!
Znam da je teško da u današnje vreme, u vremenu ekspanzije svih tih Djusova, Truova, Odreda da ljudi i dalje drže svoj pravac, da svoj brod usmere ka pravoj luci… Ali zar to nije lepota hopa? Zar to nije čar svega ovoga? Uspeti u jednoj ovakvoj kanalizaciji, i kulturu podići na viši nivo. Nekima je bitan jedino novac i popularnost…
Evo vam sada jedne, po mom skromnom mišljenju najiskrenije pesme u ovoj mojoj priči:

Pesma je puna emocija, puna ljubavi i kritike, pokazatelj svih dobrih i loših osobina „našeg sveta”. Može čak i da bude osetljiva za one koji je loše protumače. Ja nisam kao Kajblo kidao sa časova da bih išao na cert Bad Kopiza (prim.out), ne iz razloga jer sam ja kao dobar učenik i hop mi nije na prvom mestu, već što je taj cert išao uveče, posle časova a ja sam imao i vremena da obavim masu drugih stvari do tada. Ono što hoću da kažem jeste da hop nije moranje, nije nešto što radiš da bi bio cool lik. Nije nešto što te sputava u drugim stvarima ili oduzima vreme. To nije ljubav! Jer kao što kaže Igla (Needle), ako je tako, nemoj da radiš to!
Ljubav prema hopu je ono što te ispunjuje dok radiš, ono što te u moru briga, problema i kriza opušta i daje snagu da i sutra uskočiš u to isto more znajući da imaš nešto u čemu uživaš i nešto što voliš.

(Ovaj blog je objavljen 5. Jula 2011. godine, na starom sajtu Balkan Hip-Hop Radija)

Ovaj članak je imao: 164 pregleda.
Recent Related Posts

Komentariši