Brodolomac – Autor: OptimusPrime

Ne znam čini mi se da bih mogao večno da pišem ove kolumne. Onda bih kao Basara u svojoj kolumni vas nazivao „cenjeni moj publikume”. Naravno stvari su malo drugačije. Svetislav prosipa priče o politici, društvu, jednostavno o svakodnevnici i svemu što nas okružuje… A ja? Nije da Optiju te teme nisu nepoznanica, naprotiv.. ali Optiju su fetiš reperi. Ne želim da ovom rečenicom vršim bilo kakvu diskriminaciju prema ženskom „reperskom” polu, ali one u moju kolumnu mogu da upadnu tek kada se prodaju kao neki naši dragi reperi/čići.
Elem, dotakli smo temu… Kao što se naše društvo deli na patriote i izdajnike, na partizane i četnike, na naše i njihove pa sve tako u nedogled, isto tako se i ova rep scena deli na mnogo načina. Meni je svakako najupečatljivija ta podela na prave i prodate igrače. I ako nikada nisam odobravao marketinške poteze nekih REPrezenata, sa druge strane, još manje sam razumeo kritike koje mu upućuju ostali REPrezenti. Kaže „eno ga onaj, bio mi je uzor, a sada vidi ga !” „ Prodao se, sisa jedna mala !” „ Alo izdao si rep majmune !”
Sve su to neki od tih povika, tih arsenala uvreda koje su meni dosta strane. Nisam se otuđio, pa da sad kao nešto filozofiram kao Paraćinac, nego jednostavno ne razumem. Eto ne razumem ni tu primedbu, šta reper ne može da filozofira u pesmi i fura tu liriku, jer jednostavno to nije geto?! Izdaja repa je toliko popularna u naših izvodjača, da su retki albumi koji nemaju bar jednu lajnu na tu temu, a da ne pričamo o raznim forumskim raspravama, diss-ovima i raznim glupostima tipa ličnostima koje su „trajno” negativno zadužile domaći rep ! Mislim, ono… šta koji kurac? 2003-2012 (ako bog da), dakle 9 godina kasnije nailazimo na potrebu da hejtujemo ljude koji su, kao što Trip-R kaže, stvarali ovu scenu? Nebitno što su po svoj prilici pržili playere do iznemoglosti na tim stvarima, sada je in pljunuti na sve, bacati hejt od sumraka do svitanja, jer masa to voli. Masa je mama!
Draga maso, mama, reperi (a i oni drugi), cenjeni publikume, take it easy. Neko vas je grdno prevario ako vam je rekao da je to kul. Niste kul ! Jer kao što kaže Kruks… 
Vaš Optimus The Lawyer Prime

(Ovaj blog je objavljen 19. Oktobra 2011. godine, na starom sajtu Balkan Hip-Hop Radija)

Ovaj članak je imao: 424 pregleda.
Recent Related Posts

Komentariši